Valitse itsellesi paras nettilompakko

Nettilompakko

Netistä tilataan nykyään kaikkea ja myös maksutapoja on paljon. Yksi näistä on nettilompakko, toiselta nimeltään e-lompakko. Nettilompakko on kirjaimellisesti netissä oleva virtuaalinen lompakko, johon voi tallettaa rahaa. Lompakossa olevaa rahaa voi käyttää maksamiseen verkossa.

Nettilompakoilla voi maksaa erilaisilla verkkosivustoilla. Esimerkiksi pelisivustot suosivat niitä niiden helppouden vuoksi. Myös muunlaiset sivustot, kuten verkkokaupat, hyväksyvät usein erilaisia nettilompakoita.

Nettilompakon käyttö on asiakkaalle helppoa ja niiden toimintaperiaate on hyvin monille tuttua. Jos sellaista on tullut käytettyä aiemmin, on sellaisen valinta luonnollista silloin, kun vaihtoehto on tarjottu. Jos taas et ole vielä sellaista käyttänyt ja haluat tietoa, mitä vaihtoehtoja on saatavilla, lue eteenpäin.

Suosittuja nettilompakoita

Nettilompakoita on olemassa useita erilaisia, mutta tietyt ovat ansainneet paikkansa suosituimpien joukossa. Kaikkia näitä suosittuja nettilompakoita yhdistää niiden turvallisuus ja helppokäyttöisyys.

PayPal on maailmanlaajuisesti tunnettu nettilompakko. Sen voi ottaa käyttöön rekisteröitymällä. Palveluun liitetään oma pankkikortti, jonka jälkeen PayPalia voi käyttää rahansiirtoihin molempiin suuntiin; nettilompakosta vastaanottajalle tai nettilompakosta omalle pankkitilille. PayPalin erikoisuuksiin kuuluu myös, että sen kautta voi maksaa, vaikka PayPal-tilillä ei olisikaan saldoa. Tällöin varat otetaan kätevästi pankkitililtä. PayPal on monelle ensisijainen valinta nettimaksuissa.

Skrill on tunnettu, vuonna 2001 perustettu nettilompakko. Se toimii yli sadassa maassa. Skrillin asiakas voi siirtää rahaa omalle Skrill-tililleen, josta varoja voi käyttää kaikissa niissä palveluissa, jotka hyväksyvät kyseisen maksutavan. Skrillin käytöstä peritään pieni palvelumaksu. Palvelun asiakkaiden on mahdollista tilata fyysinen Skrill-kortti, joka toimii Mastercard Prepaid -periaatteella. Se käy maksuvälineenä myös suomalaisissa kaupoissa.

Neteller kuuluu ehdottomasti suosituimpiin nettilompakoihin. Oletkin todennäköisesti nähnyt Netellerin logon jollain sivustolla. Silloin, kun sivusto hyväksyy nettilompakoita, hyväksyy se todennäköisesti myös Netellerin. Kyseessä on jo vuonna 1999 perustettu palvelu eli se on ollut olemassa jo melko pitkään verrattuna moneen muuhun maksutapaan.

Euteller on kotimainen palvelu, jota voi käyttää ilman rekisteröitymistä. Se ei siis ole varsinainen nettilompakko. Se kuitenkin kuuluu suosituimpien maksutapojen joukkoon, jonka vuoksi halusimme mainita myös sen.

Valitse itsellesi paras e-lompakko

Se, mikä on kenellekin paras nettilompakko, riippuu tietysti omista mieltymyksistä. Toinen pitää PayPalia luotettavimpana vaihtoehtona, kun taas toinen kallistuu mieluumiin Netellerin pariin. Parasta vaihtoehtoa valittaessa kannattaa verrata eri palveluiden hintoja, rahansiirtonopeutta ja muita ominaisuuksia.

Palvelumaksut on vertailun arvoinen aihe. Kullakin maksutavalla on omia palvelumaksuja, mutta ne eivät läheskään aina koske esimerkiksi saman palvelun sisällä tehtyjä siirtoja (esim. siirto PayPal-tililtä toiselle PayPal tilille). Palvelumaksujen periminen riippuu siis yleensä siitä, mihin palvelua käytetään. Joidenkin palveluiden käyttöön saattaa myös liittyä esimerkiksi vuosittaisia maksuja.

Rahansiirtonopeus on tietysti yksi oleellisista asioista. Kun varoja siirretään saman palvelun sisällä, on siirto yleensä välitön. Kuitenkin, siirto e-lompakosta omalle pankkitilille voi viedä valitusta palvelusta riippuen yhdestä viiteen arkipäivään. Kannattaa myös huomioida, siirtyvätkö varat viikonloppuisin. Useinkaan näin ei ole ainakaan suomalaisten pankkien kanssa, jolloin rahojen siirtymistä täytyy odotella viikonlopun yli.

Missä nettilompakoita voi käyttää?

Nettilompakot ovat nykyaikaa ja niillä voikin maksaa lähes millaisilla sivuistoilla tahansa. Monet verkkokaupat hyväksyvät niitä ja PayPal on tästä hyvä esimerkki. Se on hyvin laajasti käytössä erilaisissa verkkokaupoissa ja moni valitseekin sen esimerkiksi ulkomaan ostotapahtumien maksutavaksi.

Nettilompakoita hyväksyvät myös erilaiset pelisivustot. Monet casinot netissä hyväksyvät mielellään eri nettilompakoita. Sivustokohtaiset rahansiirtoajat kannattaa aina tarkistaa sekä käyttämältäsi pelisivustolta tai suoraan valitsemasi e-lompakon ehdoista tai asiakaspalvelusta.

Nettilompakot käyvät maksuvälineeksi ympäri netin, jossa tapahtuukin tänä päivänä suuri osa myyntitapahtumista. Netin kautta tilataan vaatteita, koruja, kosmetiikkaa, kodin sisustusesineitä ja jopa ruokaa. Jos sinulla on nettilompakossasi valmiiksi saldoa, on esimerkiksi tällaisten ostosten maksaminen erittäin helppoa. Poikkeuksena PayPal, jolla voit maksaa ilman saldoakin.

Jos sinulla on käytössäsi fyysinen kortti, kuten Skrillin tarjoama prepaid-kortti, voi sitä käyttää maksuvälineenä vaikkapa tavallisissa ruokakaupoissa tai apteekeissa. Tämä edellyttää, että nettilompakossa on tarvittava määrä rahaa. Myös rahan nosto onnistuu.

Toivottavasti löydät näillä vinkeillä juuri itsellesi sopivan nettilompakon. Paras nettilompakko on sellainen, joka toimii ja on tarpeisiisi riittävän nopea. On jokaisen itsensä päätettävissä, mikä vaihtoehdoista on se parhain, mutta ainakin vaihtoehtoja riittää.