• Home
  • /
  • Internet
  • /
  • Jos haluat ammattipelaajaksi, lue nämä vinkit

Jos haluat ammattipelaajaksi, lue nämä vinkit

ammattipelaaja

Ammattiuraa pelaamisen parissa suunnittelevan kannattaa miettiä muutama asia kuntoon, mikäli oma energia halutaan jatkossa suunnata täysin pelaamiseen eikä esimerkiksi laitteiston säätöön, korjailuun tai vaihtoon.

Kun sinulla on käytössäsi tämä ammattipelaajan muistilista, pystyt maksimoimaan menestyksen mahdollisuudet ja poistamaan turhat häiriötekijät.

Näitä vinkkejä voivat hyödyntää sekä videopeleihin että uhkapeleihin erikoistuneet pelaajat. Oli sitten allasi verovapaa pikakasino tai PC-peli, ota neuvot haltuun. Näillä vinkeillä maksimoit menestyksesi ja jätät turhat hidasteet pois. Tällaisia hidasteita ovat esimerkiksi toimimaton pelitietokone tai muut ongelmat, jotka voivat turhaan jopa estää asioita, kuten kilpailuun osallistumisen.

Pelikassan hallinta

Pelikassan hallinta on tärkeää sekä videopelejä että uhkapelejä pelaaville. Pelaamista varten on viisasta luoda budjetti, josta pidät kiinni. Budjetin voi suunnitella esimerkiksi viikoksi tai kuukaudeksi ja budjettiin käytettävä raha tulee laskea etukäteen. Huomioi muu arjen rahantarve, jotta et tule asettaneeksi liian suurta pelibudjettia.

Uhkapelisivustoilla on mahdollista asettaa itselleen sellainen pelibudjetti, jota ei ole mahdollista ylittää. Jos saavutat esimerkiksi talletusrajan, sivusto ei anna tallettaa lisää ennen kuin tietty aika on kulunut.

Tämä ei liity pelkästään kassan hallintaan, mutta omat rajat täytyy tuntea. Tiedä, milloin kannattaa lopettaa. Määrittele siis etukäteen, mihin asti pelaat ja lopetat.

Tunne ajan trendit

Tämän hetken pelitrendit on hyvä tuntea ja olla ajan hermolla siinä, mitä pelejä tällä hetkellä pelataan ja mistä järjestetään esimerkiksi turnauksia. Vanhoja pelejä pelaamalla voi aina treenata, mutta mikäli toivot menestystä nykyaikana järjestettävissä kilpailuissa, kannattaa treenata niitä pelejä, mistä kilpailuja järjestetään.

Omaa tietämystä on muutenkin hyvä pitää yllä siitä, mistä milloinkin puhutaan. Ammattipelaaja tietää muustakin kuin vain pelaamistaan peleistä ja on ajan hermolla kaikesta, mitä ympärillä tapahtuu.

Uhkapelejä paljon pelaavan kannattaa olla tietoinen pelejä valmistavista yhtiöistä. Parhaimmistoa ovat mm. Evolution, NetEnt, Relax Gaming, Red Tiger ja Yggdrasil, mutta mikäli uusia tulee markkinoille, kannattaa uutisia seurata.

Omaa osaamista kannattaa laajentaa, sillä taidoista ei ole koskaan haittaa. Mitä monipuolisempi pelaaja olet, sitä paremmin sinun on mahdollista menestyä peliurallasi. Useat eri taidot myös saattavat nostaa sinut esiin sponsorien silmissä.

Seuraa tapahtumia

Ympäri maailman järjestettävistä tapahtumista kannattaa olla tietoinen ja seurata niitä. Pelitapahtumia ja turnauksia järjestetään sekä fyysisissä pelipaikoissa että verkon välityksellä. Vaikka et siis olisi valmis matkustamaan ulkomaille, on hyvä olla hyvissä ajoin tietoinen tulevista tapahtumista ja kilpailuista, mikäli haluat osallistua.

Kilpailuista on mahdollista saada rahapalkintojen ohella esimerkiksi ovia sponsoreiden suuntaan. Kotona pelaaminen ei avaa samalla tavalla ovia kuin kilpailuissa menestyminen ja muiden pelaajien ja muiden henkilöiden tapaaminen.

Panosta laitteisiin

Tämä päteen enemmän videopelien pelaajaan. Pelikoneeseen on hyvä panostaa, sillä toimimaton laite aiheuttaa arjessa enemmän harmia kuin iloa. Kun käytössä on toimiva tietokone tai konsoli, ei laiteongelmat hidasta turhaan pelaamista eikä esimerkiksi laitteen kuumenemisesta tarvitse huolehtia.

Myös muihin pelaamiseen liittyviin välineisiin on hyvä panostaa. Tärkeimpänä tulee hyvä pelituoli, sillä valitsemalla juuri sinun selällesi sopivan tuolin, säästyt selkäsäryiltä, jotka voivat pahimmassa tapauksessa jopa viedä pelikunnon tärkeänä hetkenä. Huonolla tuolilla epäergonomisessa asennossa istuminen johtaa ennen pitkää ongelmiin.

Jos tulet pelaamaan turnauksissa verkon kautta, on ehdottoman tärkeää, että nettiyhteys on vakaa. Myös viiveesen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Näin huono netti ei vaikuta pelaamisen häiritsevästi, vaan pystyt täysin keskittymään pelisuoritukseesi.

Pidä huolta itsestäsi

Viimeisin, muttei millään lailla vähäisin neuvo on pitää itsestä huolta. Väsynyt, stressaantunut tai selkä- ja niskasäryistä kärsivä pelaaja ei pysty antamaan peleissä kaikkeaan, jolloin suoritus voi jäädä turhien syiden takia huonoksi.

Vaikka pelaisit ammatiksesi, ei pelaamisen kannata antaa ottaa siitäkään huolimatta niin suurta osaa elämästäsi, ettet ehtisi huolehtimaan itsestäsi. Uni, liikunta ja ravinto ovat tärkeässä osassa myös ammattipelaajan elämää. Kun huolehdit terveydestäsi, jaksat paremmin ja pystyt näin myös välttämään tietynlaisia vaivoja, joita paljon pelaaville voi ilmetä.

Liikunta auttaa sekä kehoa että mieltä voimaan hyvin. Pelaamisen lomassa on hyvä vähintään liikkua ja venytellä, jotta keho pysyy vetreänä. Tämä on hyvä vinkki sekä pitkiin pelisessioihin että turnauksiin, riippuen mahdollisuuksista.